Ajankohtaista

Vuoden 2019 ensimmäisen kivi-illan aiheena on "Tampereen Kivikerhon vuoden 2004 kivimatka Krimille, jossa kohteinamme olivat Jalta, Alupka )Livadia (Vorontsovin palatsi), Kara-Dagin vanha tulivuorimassiivi, Punainen tippukiviluola, ”Tataarikaivos”, Bakhchisarai (mm. Kaanin palatsi ja luolakaupunki), Balaklava, Sevastopol (mm. Krimin sodan panoraama), Ai-Petri ja Tsaari jääluola.
Tilaisuus alkaa klo 18. Paikka: Tampereen Taivaltajien kokoustilat, Kortelahdenkatu 10-12 Tampere, Amuri (sisään Suokadun puolelta). Tervetuloa

 KaraDagLH

Kivi-illan aiheena on tämän toukokuun alussa toteutettu kivimatka Puolaan, Ala-Sleesiaan. Kohteina olivat mm. nikkelikaivos (krysopraasia ym.), Miedziankan aavekaupunki (salattu uraanikaivos), Kowaryn uraanikaivos, Karkonezin vuoret (kvartsikiteitä ym.), Lubiechova (akaattiaPuolan kivia)
Kuvia, kiviä tarinaa. Ilta alkaa klo 18. Tervetuloa.
Paikka: Tampereen Taivaltajien kokoustilat Kortelahdenkatu 10-12, Tampere (käynti Suokadun puolelta).

Lahden kivimessut 2018 b
Jokimaan ravikeskuksessa Lahdessa järjestetään maaliskuussa 10.-11.3. kivi- ja helmimessut. Messut ovat avoinna molempina päivinä klo 10-17. Tampereen Kivikerho on mukana messuilla. Tervetuloa tapaamaan meitä. Sisäänpääsy messuille on 7 euroa. Messut järjestää Lahden Jalo- ja Korukiviharrastajat ry.

Aiheena koneellisen kullankaivun historia Lapissa
Kolme yritystä, kolme tarinaa. Esitelmöitsijänä kullankaivaja Mika Telilä. Ilta alkaa klo 18. Paikka: Tampereen Taivaltajien kerhotilat, Kortelahdenkatu 10-12, Tampere (käynti Suokadun puolelta). Tervetuloa

Vapriikissa2017
Tampereen Museokeskus Vapriikissa on hiihtolomaviikon keskiviikkona 28.2.2018 lapsille tarjolla mm. kivimuseokierroksia ja fossiilityöpajaa.

Klo 13-16 Kivimuseolla on Tampereen Kivikerhosta henkilöitä kertomassa kivistä ja kiviharrastuksesta sekä tunnistamassa museoieraiden mahdollisesti tunnistettavaksi tuomia omia kiviään.

Kivimuseo sijaitsee Tampellan alueella olevassa Museokeskus Vapriikissa ja se on avoinna klo 10-18. Osoite on Alaverstaanraitti 5, 33101 Tampere. Vapriikissa on lukuisia muitakin näyttelyitä kuin ivimuseo. Tampereen Kivikerhon kunniajäsen DI Paavo Korhonen on yli 20 vuotta sitten lahjoittanut kivikokoelmansa Tampereen kaupungille.