Ajankohtaista

Tampereen Kivikerhon ajankohtaiset asiat
Valokuvanäyttely Vapriikkiin

Valokuvanäyttely Vapriikkiin

Tampereen Kivikerhon ja Mineralia-lehden viimevuotiseen valokuvakilpailuun osallistuneet valokuvat tulevat esille Museokeskus Vapriikin Kivimuseoon Tampereella. Koronapandemian vuoksi museo on nyt toistaiseksi yleisöltä suljettuna. Ilmoitamme kotisivuillamme heti, kun tiedämme milloin ovet avautuvat.

Kuvassa Jonas Mattilan Holvastin metsiköstä löytämä ja kuvaama, yli metrin korkuinen ”Kivimies”. Jonas sai kuvallaan kunniamaininnan Kivimies-sarjassa.

 

Paavo Korhosen syntymästä 100 vuotta

Paavo Korhosen syntymästä 100 vuotta

Tampereen Museokeskus Vapriikissa on Kivimuseo, jonka kaikki kivet ovat ”kivineuvos” Paavo Korhosen museolle lahjoittamia. Siirryttyään eläkkeelle kaupungin järjestelypäällikön tehtävistä 1980-luvun alkupuolella, hän innostui kauniista kivistä ja alkoi hankkia niitä kokoelmaansa eri puolilta maailmaa. Paavo oli myös mukana perustamassa Tampereen Kivikerhoa vuonna 1986 ja hänestä tuli kerhon ensimmäinen kunniajäsen. Elettyään pitkän elämän Paavo kuoli 98-vuotiaana vuonna 2018.

Museokeskus Vapriikki on koostanut pienen videon, jossa muun muassa museoamanuenssi ja muutamat Tampereen kivikerholaiset muistelevat Paavoa. Video on katsottavissa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=bguUXkhmTYw

Kivipikkujoulu on peruttu

Kivipikkujoulu on peruttu

Koronapandemian leviämisen hillitsemiseksi teemme Tampereen Kivikerhon osalta voitavamme.
Peruutamme perjantaiksi 4.12.2020 suunnitellun perinteisen kivipikkujoulutilaisuutemme.