Ajankohtaista

Tampereen Kivikerhon ajankohtaiset asiat
Kivipäivä Kangasalla 6.8.

Kivipäivä Kangasalla 6.8.

Tampereen Kivikerho järjestää kesäisen kivipäivän Kangasalla lauantaina 6.8.2022 klo 11–14. Tarjolla on ostettavaksi jäsentemme valmistamia kivitöitä ja koruja sekä toukokuun lopulla menehtyneen hallituksemme jäsenen, Antti Kankaisen, keräämiä kiviä, joita hän viimeisinä elinpäivinään lahjoitti kerhollemme. Antin lahjoittamia kiviä on autokuormallinen! Tulkaa penkomaan.

Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille. Makkaraa grillataan ja kahvia keitellään.

Kokoontuminen Lentolan Prisman (os. Mäkirinteentie 10, 36220 Kangasala) parkkipaikalla klo 11, kivikerhon logo näkyvillä. Parkkipaikalle kokoontuneet ”kivi-ihmiset” ohjataan eteenpäin varsinaiselle kivitapahtumapaikalle. Huom! Tampereelta pääsee Prismaa bussilla nro 6. Mattimyöhäiset voivat soittaa ja kysyä tulo-ohjeita numerosta 040 557 4700.

Tervetuloa iloiseen kesäpäiväämme.

Kaoliinitapahtumia Puolangalla

Kaoliinitapahtumia Puolangalla

KAINUUN KAOLIINI on nykykeramiikan ryhmänäyttely, jonka keskiössä on paikallinen savimateriaali, kaoliini. Näyttely on avoinna 5.7.–7.8.2022 Galleria Mineraalissa, osoite Ouluntie 3, 89200 Puolanka. Näyttelyä ovat inspiroineet alkuaineet ja mineraalit, joista savi, me ja planeetta koostumme. Näyttely on avoinna ti-su klo 12–17.

Elokuussa 5.–7.8.2022 Puolangalla vietetään KAOLIINIFESTIVAALIA, jossa luvassa on keramiikan ulkopolttoja, taiteilijaesittelyjä, konsertti, retki Puolangan kaoliinikentille ja Taivalkosken Saarijärven kiinnostavalle saviesiintymälle, dreijauskaksintaistelu, Kaoliinidisko sekä paneelikeskustelu, jossa geologi Heini Reijonen ja ryhmä keraamikkoja keskustelevat Suomen savista ja maaperästämme.

Katso lisätiedot www.kainuunkaoliini.fi

Valokuvanäyttely Vapriikissa

Valokuvanäyttely Vapriikissa

Tampereen Kivikerhon järjestämän valokuvakilpailun kuvat ovat esillä Tampereen museokeskus Vapriikissa.

Valokuvat on painettu kolmelle taululle ja ovat nähtävillä kivimuseossa, jalokivivitriinien vierellä kolmikulmaisessa sermiseinäkkeessä.
Vapriikki oli remontin vuoksi kuukauden pävät suljettuna viime joulukuun jälleen, mutta avoinna jälleen 9.2.2022 lähtien.