Ajankohtaista

Tampereen Kivikerhon ajankohtaiset asiat
Kivialan yleisötapahtuma Sastamalassa  1.-2.7.2022

Kivialan yleisötapahtuma Sastamalassa 1.-2.7.2022

Sastamalan Kivikoulun pihassa perjantaina ja lauantaina 1.-2.7.2022 klo 10 – 15 esitellään luonnonkiven työstöä sekä käsityömenetelmillä että koneilla. Myös yleisöllä on mahdollisuus kokeilla kiven muotoilua itse. Työstömenetelmistä on esillä ainakin kiven halkaisu kiilojen avulla, lohkonta taltan ja vasaran avulla, sahaus pyörösahalla ja hionta tasohiomakoneella.

Esillä on myös laaja valikoima kivinäytteitä eri puolilta maailmaa sekä laitteisto, jonka avulla voidaan määrittää yksittäisen kivinäytteen sisältämät mineraalit. Laitteistoa ja näytteitä on esittelemässä laitteiston rakentaja Joel Dyer.

Osoite: Kivikoulu, Asemakatu 1, 38210 Sastamala

Lisää tapahtumasta:
https://www.visitsastamala.fi/tapahtumat/kivitapahtuma/

Kaoliinitapahtumia Puolangalla

Kaoliinitapahtumia Puolangalla

KAINUUN KAOLIINI on nykykeramiikan ryhmänäyttely, jonka keskiössä on paikallinen savimateriaali, kaoliini. Näyttely on avoinna 5.7.–7.8.2022 Galleria Mineraalissa, osoite Ouluntie 3, 89200 Puolanka. Näyttelyä ovat inspiroineet alkuaineet ja mineraalit, joista savi, me ja planeetta koostumme. Näyttely on avoinna ti-su klo 12–17.

Elokuussa 5.–7.8.2022 Puolangalla vietetään KAOLIINIFESTIVAALIA, jossa luvassa on keramiikan ulkopolttoja, taiteilijaesittelyjä, konsertti, retki Puolangan kaoliinikentille ja Taivalkosken Saarijärven kiinnostavalle saviesiintymälle, dreijauskaksintaistelu, Kaoliinidisko sekä paneelikeskustelu, jossa geologi Heini Reijonen ja ryhmä keraamikkoja keskustelevat Suomen savista ja maaperästämme.

Katso lisätiedot www.kainuunkaoliini.fi

Valokuvanäyttely Vapriikissa

Valokuvanäyttely Vapriikissa

Tampereen Kivikerhon järjestämän valokuvakilpailun kuvat ovat esillä Tampereen museokeskus Vapriikissa.

Valokuvat on painettu kolmelle taululle ja ovat nähtävillä kivimuseossa, jalokivivitriinien vierellä kolmikulmaisessa sermiseinäkkeessä.
Vapriikki oli remontin vuoksi kuukauden pävät suljettuna viime joulukuun jälleen, mutta avoinna jälleen 9.2.2022 lähtien.