Toiminta

Kivi-illat

Perinteenämme on ollut kokoontua yhteisiin kivi-iltoihin kerran kuukaudessa kuuntelemaan korkeatasoisia esitelmiä ja matkakertomuksia. Kahvikupposten äärellä, ennen varsinaisen ohjelman alkua on ollut mukava vaihtaa harrastajakavereiden kanssa kuulumisia.

KIVI-ILTA TORSTAINA 16.9.2021
Aiheena ”Kaksi kriittistä metallia, koboltti ja litium”. Esitelmöitsijänä lääkäri Tuukka Tarkkila. Tilaisuus alkaa klo 18, paikka: Tampereen Taivaltajien kokoustilat, Kortelahdenkatu 10-12, Tamere. Tervetuloa!

 

 

Tule hiomaan kiviä

Kivipajamme sijaitsee Tampereen Hervannassa, osoitteessa Hepolamminkatu 26, jossa meillä on melko hyvät tilat ja koneineen ja tarvikkeineen pyöröhiontaan sekä korujen ja hopean työstöön. Pajalla järjestetään myös erilaisia kursseja.

Paja on avoinna keskiviikkoisin klo 17:30–20:30, jolloin pajaisäntä Jukka-Pekka Lehtinen on paikalla. Tervetuloa myös uudet, kivien hionnasta tai hopeatöistä kiinnostuneet. Jukka-Pekka ohjaa ja opastaa homman alkuun.

Pajalle voi tulla tutustumaan ja hiomaan myös muina päivinä kuin keskiviikkoisin, kunhan sopii asiasta etukäteen pajaisännän kanssa (puh. 040 707 5958).

 

Retket

Olemme tehneet kesäisin kiviretkiä kiinnostaviin kohteisiin kotimaassa. Myös keväiset kivimatkat ulkomaille ovat kuuluneet toimintaamme jo vuodesta 1995 alkaen. Koronapandemia esti toukokuulle 2020 valmistellun kevätretken Portugaliin.

KIVIRETKI 12.6.2021
Yhdistyksen tämän vuoden ensimmäinen kotimaan kiviretki tehtiin lauantaina 12.6. Eräjärvelle, Viitaniemen louhokselle. Aluksi kokoonnuimme Eräjärven kivimseolle, jossa tutustuimme museon antiin ja Viitaniemen louhoksen historiaan Tarmo Grönqvistin esittelemänä.

Retki tehtiin omin autoin ja kimppakyydein. Viitaniemen louhokselta löytyi topaasia, tummanvihreää turmaliinia ja väyryneniittiä. Mukana oli liki kolmekymmentä yhdistyksemme jäsentä eri puolilta Suomea.

Kivipajalle ajo-ohje:

 

Kivipajamme osoite on Hepolamminkatu 26, ja se sijaitsee Hervannan kaupunginosassa Tampereella.

Jos tullaan esim. Tampereen keskustan suunnasta, ajetaan Hervannan valtaväylää (E12) kunnes käännytään vasemmalle, itään, Hepolamminkadulle ja ajetaan (välissä yksi liikenneympyrä) niin pitkälle että Hepolamminkatu kaartuu oikealle (etelään päin) kohdassa, jossa on bussin nro 24 päätepysäkki (Sauli city -tavarakauppa jää vasemmalle).

Aivan pian kaarroksen jälkeen oikealla puolella onkin jo Hepolamminkatu nro 26 postilaatikot sekä Tampereen Kivikerhon metrin levyinen opastekyltti. Sitä vain loivaa mäkeä ylös ja hallin pihaan (rakennus ei näy Hepolamminkadulle asti).

Samassa rakennuksessa, jossa kivipajamme, toimii myös pieni autoalan yrittäjä. Kivipajan ulko-ovessa lukee Tampereen Kivikerho, kivipaja. Piha-alueella on autopaikkoja, ilmaisia kaikki.

Pajaisännälle voi soittaa, jos tarvitset lisäohjeita tai haluat sopia erikseen vierailuajasta, puhelin: 040 707 5958.

Kivipajan toimintakalenteri:

Jos kalenteri ei näy mobiilissa, käännä puhelin vaakaan.

 

Kivipajan osoite kartalla: