Toiminta

Kivi-illat

Perinteenämme on ollut kokoontua yhteisiin kivi-iltoihin kerran kuukaudessa kuuntelemaan korkeatasoisia esitelmiä ja matkakertomuksia. Kahvikupposten äärellä, ennen varsinaisen ohjelman alkua on ollut mukava vaihtaa harrastajakavereiden kanssa kuulumisia. Vuonna 2020 kivi-illat jäivät koronapandemian vuoksi melko vähiin.

Tänä vuonna 2021 ei koronapandemian vuoksi ole vielä pidetty yhtään kivi-iltaa. Kevätkokous olisi tarkoitus pitää torstaina 29.4.2021, mutta huhtikuun puolella selviää, voidaanko se järjestää.  Esitelmälliset kivi-illat pidetään – kunhan se taas onnistuu – Tampereen Taivaltajat ry:n tiloissa, osoitteessa Kortelahdenkatu 10–12, Tampere. Sinne ovat tervetulleita kaikki aiheistamme kiinnostuneet.

Vuodelle 2021 on varattu kivi-illat pidettäväksi torstaisin. Tässä päivämäärät: 27.5., 17.6., 19.8., 16.9., 21.10., 25.11. ja 9.12.

 

Tule hiomaan kiviä

Kivipajamme sijaitsee Tampereen Hervannassa, osoitteessa Hepolamminkatu 26, jossa meillä on melko hyvät tilat ja koneineen ja tarvikkeineen pyöröhiontaan sekä korujen ja hopean työstöön. Pajalla järjestetään myös erilaisia kursseja.

Paja on avoinna keskiviikkoisin klo 17:30–20:30, jolloin pajaisäntä Jukka-Pekka Lehtinen on paikalla. Tervetuloa myös uudet, kivien hionnasta tai hopeatöistä kiinnostuneet. Jukka-Pekka ohjaa ja opastaa homman alkuun.

Pajalle voi tulla tutustumaan ja hiomaan myös muina päivinä kuin keskiviikkoisin, kunhan sopii asiasta etukäteen pajaisännän kanssa (puh. 040 707 5958).

 

Retket

Olemme tehneet kesäisin kiviretkiä kiinnostaviin kohteisiin kotimaassa. Myös keväiset kivimatkat ulkomaille ovat kuuluneet toimintaamme jo vuodesta 1995 alkaen. Koronapandemia esti toukokuulle 2020 valmistellun kevätretken Portugaliin. Myös viime kesän kiviretket peruttiin. Portugalin retki siirrettiin kevääseen 2021, mutta sekin ajankohta on peruttu.

Ilmoitamme mahdollisista kesäretkistä kotimaan kivipaikoille tuonnempana.

Kivipajalle ajo-ohje:

 

Kivipajamme osoite on Hepolamminkatu 26, ja se sijaitsee Hervannan kaupunginosassa Tampereella.

Jos tullaan esim. Tampereen keskustan suunnasta, ajetaan Hervannan valtaväylää (E12) kunnes käännytään vasemmalle, itään, Hepolamminkadulle ja ajetaan (välissä yksi liikenneympyrä) niin pitkälle että Hepolamminkatu kaartuu oikealle (etelään päin) kohdassa, jossa on bussin nro 24 päätepysäkki (Sauli city -tavarakauppa jää vasemmalle).

Aivan pian kaarroksen jälkeen oikealla puolella onkin jo Hepolamminkatu nro 26 postilaatikot sekä Tampereen Kivikerhon metrin levyinen opastekyltti. Sitä vain loivaa mäkeä ylös ja hallin pihaan (rakennus ei näy Hepolamminkadulle asti).

Samassa rakennuksessa, jossa kivipajamme, toimii myös pieni autoalan yrittäjä. Kivipajan ulko-ovessa lukee Tampereen Kivikerho, kivipaja. Piha-alueella on autopaikkoja, ilmaisia kaikki.

Pajaisännälle voi soittaa, jos tarvitset lisäohjeita tai haluat sopia erikseen vierailuajasta, puhelin: 040 707 5958.

Kivipajan toimintakalenteri:

Jos kalenteri ei näy mobiilissa, käännä puhelin vaakaan.

 

Kivipajan osoite kartalla: