Toiminta

Kiviretki Eräjärvelle lauantaina 10.6.2023

Tervetuloa mukaan kesäiselle kiviretkelle. Tampereen Kivikerho järjestää lauantaina 10. kesäkuuta retken Eräjärvelle. Käyntikohteina Eräjärven Kivimuseo ja Viitaniemen pegmatiittilouhos.

Eräjärven kivimuseo on nyt juuri uudistettu. Museossa on esillä Viitaniemen louhoksn mineraaleja ja paljon muuta. Gemmologi Tarmo Grönqvist esittelee ja kertoo Viitaniemen louhoksen historiasta.

Louhokselta voi edelleenkin löytää topaasia, väyryneniittiä, lepidoliittia, jne.

Tapaaminen museolla klo 10. Osoite Eräjärventie 1590 (Eräjärven kirkkopihassa oleva punainen hirsirakennus). Museosta jatkamme lähistöllä olevalle Viitaniemen louhokselle.

ILMOITTAUTUMINEN keskiviikkoon 7.6.2023 mennessä tekstiviestitse tai puhelimitse numeroon 040 5574700.

RETKEN HINTA on 15 euroa/henkilö. Siihen sisältyy museokäynti sekä Viitaniemen louhosmaksu. Retkimaksu tulee maksaa 7.6.2023 mennessä Tampereen Kivikerhon tilille
nro FI64 4108 0011 2647 13, viite: 1300.

Retki tehdään omin autoin ja kimppakyydein.

Ilmoita Liisalle, jos tarvitset kimppakyytiä, p. 040 557 4700.

 

 

 

 

 

 

Tule hiomaan kiviä

Kivipajamme sijaitsee Tampereen Hervannassa, osoitteessa Hepolamminkatu 26, jossa meillä on melko hyvät tilat ja koneineen ja tarvikkeineen pyöröhiontaan sekä korujen ja hopean työstöön. Pajalla järjestetään myös erilaisia kursseja. Pajalle on hankittu myös viistehiontalaitteet.

Paja on avoinna keskiviikkoisin ja suuren kysynnän vuoksi jälleen myös torstaisin klo 17:30–20:30. Keskiviikkoisin ohjaajana toimii pajaisäntä Jukka-Pekka Lehtinen ja torstaisin kultaseppäopiskelija Elena Santos. Tervetuloa myös uudet, kivien hionnasta tai hopeatöistä kiinnostuneet.

Pajalle voi tulla tutustumaan ja hiomaan myös muulloin kuin em. päivinä, kunhan sopii asiasta etukäteen pajaisännän kanssa (puh. 040 707 5958).

 

Uudet jäsentuotteet​

Tampereen Kivikerhon lippikset ja tuubihuivit ovat nyt valmistuneet. Lippiksen hinta on
10 euroa ja tubihuivin saa kolmella eurolla. Tuotteita voi ostaa kivipajaltamme pajan aukioloaikoina. Postitusta vaativat tilaukset: 040 557 4700 tai sähköpostitse info@tampereenkivikerho.fi

Uvaroviittikitein kuvioitu tuubihuivi on joustavaa, ohutta ja kevyttä materiaalia. Se painaa vain 37 grammaa. Valokuvan Outokummun uvaroviittikiteistä on ottanut Kari Kinnunen.

Tummansiniseen lippikseen on silkkilangoin brodeerattu Tampereen Kivikerhon logo. Logon on kivikerholle vuonna 2010 suunnitellut Heli Kankaanpää.

Kivipajalle ajo-ohje:

 

Kivipajamme osoite on Hepolamminkatu 26, ja se sijaitsee Hervannan kaupunginosassa Tampereella.

Jos tullaan esim. Tampereen keskustan suunnasta, ajetaan Hervannan valtaväylää (E12) kunnes käännytään vasemmalle, itään, Hepolamminkadulle ja ajetaan (välissä yksi liikenneympyrä) niin pitkälle että Hepolamminkatu kaartuu oikealle (etelään päin) kohdassa, jossa on bussin nro 24 päätepysäkki (Sauli city -tavarakauppa jää vasemmalle).

Aivan pian kaarroksen jälkeen oikealla puolella onkin jo Hepolamminkatu nro 26 postilaatikot sekä Tampereen Kivikerhon metrin levyinen opastekyltti. Sitä vain loivaa mäkeä ylös ja hallin pihaan (rakennus ei näy Hepolamminkadulle asti).

Samassa rakennuksessa, jossa kivipajamme, toimii myös pieni autoalan yrittäjä. Kivipajan ulko-ovessa lukee Tampereen Kivikerho, kivipaja. Piha-alueella on autopaikkoja, ilmaisia kaikki.

Pajaisännälle voi soittaa, jos tarvitset lisäohjeita tai haluat sopia erikseen vierailuajasta, puhelin: 040 707 5958.

Kivipajan toimintakalenteri:

Jos kalenteri ei näy mobiilissa, käännä puhelin vaakaan.

 

Kivipajan osoite kartalla: