Kuvassa Viitaniemen topaasi, fantasiahionta ja korumuotoilu: Tarmo Grönvist. Kuva: Liisa Hertell

On toivottu uutta louhoskäyntiä Viitaniemen maasälpälouhokselle Eräjärvelle, joten järjestämme lauantaina 16.9.2023 klo 13 kivikerhon pajalla aiheesta esitelmällisen kerhopäivän ja sunnuntaina 17.9. louhoskäynnin.

Tule siis pajalle Tampereen Hervantaan (Hepolamminkatu 26) klo 13 lauantaina 16.9. tutkimaan Viitaniemestä löytyneitä kiviä ja mitä ne ovat sekä kuulemaan gemmologi Tarmo Grönqvistin kertoumusta louhoksen miehelnkiintoisesta historiasta. Kahvitarjoilu.

Viitaniemestä voi löytää muun muassa kauniin sinistä topaasia, tummanvihreitä turmaliinikiteitä, violettista lepidoliittia, muskoviittia, harvinaista marjapuuronpunaista väyryneniittiä ja vieläkin harvinaisempaa viitaniemiittiä, sinivihreää apatiittia, punaruskeaa montebrasiittia, sinivihreää vivianiittia, purpuriittia, montebrasiitin erilaisia muunnoksia ja paljon muita mineraaleja. Geologi Seppo Lahti on tutkinut Viitaniemen mineraaleja ja löytänyt niitä toistasataa erilaista.

SUNNUNTAINA 17.9.
Louhokselle Viitaniemeen kiviä kaivelemaan. Retki tehdään omin autoin ja kimppakyydein. Laita vastausviestiä jos tarvitset kyytiä. Louhosmaksu on 10 euroa ja sen voi maksaa etukäteen Eräjärvi-seuran tilille:
FI37 4500 1040 0023 83, viitenumero: 10223.
Ota tosite maksusta mukaan louhokselle tai kuva maksusta kännykkään.